V autokempingu v Červenom Kláštore zrekonštruovali sociálne zariadenia

18.07.2005 Stará Ľubovňa

Červený Kláštor 18. júla (TASR) - Úroveň služieb a sociálnych zariadení v turistických centrách na Slovensku si tak zahraniční ako aj domáci návštevníci vším...
Červený Kláštor 18. júla (TASR) - Úroveň služieb a sociálnych zariadení v turistických centrách na Slovensku si tak zahraniční ako aj domáci návštevníci všímajú najčastejšie. Výsledok nebýva zväčša pozitívny, preto Štátne lesy TANAP investovali takmer 1,5 milióna Sk do rekonštrukcie tridsaťročných sociálnych zariadení v autokempingu v Červenom Kláštore. Rozhodli sa tak prispieť k dobrému menu zariadení cestovného ruchu v Pieninách, vyhľadávaných pre krásu prírody i netradičný splav rieky Dunajec na pltiach.

Komplexnú rekonštrukciu začali v polovici mája. Vymenili rozvody vody, kanalizáciu, obklady a dlažbu. Vybudovali nové kabínky toaliet a sprchy s úsporným režimom.
Návštevníci autokempingu v Červenom Kláštore majú v súčasnosti k dispozícii 10 nových toaliet, 5 spŕch, 15 umývadiel a 4 výlevky na umývanie nôh. \"K pôvodnému vybaveniu pribudlo jedno sociálne zariadenie pre telesne postihnutých. Novinkou je terasa s dresom na umývanie riadu, \" informoval vedúci ochranného obvodu ŠL TANAP v Červenom Kláštore Peter Gallik. Problémom je podľa neho vandalizmus, preto v nočných hodinách vsadili v autokempingu na prevenciu. Novú budovu sociálnych zariadení zamykajú a návštevníci majú v noci k dispozícií jednu toaletu s umývadlom.
 

Vyberte región